Blackford Road

Zinc roof and siberian larch clad house extension in The Grange. The new extension houses kitchen, diningroom and study and connects to the existing house using the original outshoot extension.

By keeping the eaves low at 2.5m and forming a shallow pitched roof the design takes on a single volumetric form that allows for high ceiling heights internally whilst minimising the visual impact and overshadowing to the garden and neighbouring property. A contemporary approach to details and materials has been employed with light timber cladding treated tand a dark grey zinc roof that compliments and yet is distinct from the existing stone building.

Dark framed sliding doors and frameless glazing give an unobstructed connection with the garden.

  • Location: Edinburgh
  • Photography: © Nanne Springer.